Grenslandpad dag 17, 23 juli 2026
23 juli 2026 - Thorn, Nederland
hallo allemaal,
vandaag al weer de laatste dag. Om op gisteren terug te komen. We hadden bij nummer 23 aangebeld. Naderhand bleek dat ook een zomerhuisje te zijn en onze gastvrouw woonde helemaal rechts van het gebouw waar een witte deurbel op een wit kozijn zat. Moeilijke te zien, maar ook nog als het huisnummer bij het zomerhuisje hing.Maar we zaten droog. Er zou dus een sleutel onder de mat liggen, maar helaas niets gevonden. We hadden afgesproken dat we er tussen vijf en zes zouden zijn. Het regenen was intussen opgehouden. Tegen half zes toch maar gebeld. Zat zij toch gewoon binnen te wachten! Er was namelijk een probleem bij ons appartement, de douche en de wc waren verstopt en dat wilde ze ons zelf even uitleggen hoe of wat. We konden bij haar douchen en naar het toilet gaan. Als tegenhanger had zij voor ons gekookt . Een quiche en…….. courgettesoep , al de derde dag achter elkaar. Maar gelukkig maakt ieder ze op zijn eigen manier. Het toiletbezoek hebben we op een alternatieve manier opgelost.
Vanmorgen weer de laatste keer inpakken. Hoeft nu niet meer volgens onze regels. We hebben namelijk een bepaald systeem, zodat we de volgende dag niet meer hoeven te zoeken.
Richting Neeritter komen we een gedenkteken van de dodendraad tegen van de eerste wereldoorlog. de Duitsers hadden België bezet en de grens afgezet met stroom draad van 2000 volt. Word je toch even stil van!
Volgens een inboorling van Neeritter zouden we bij het Pastorieke koffie kunnen drinken. Daar aangekomen bleek het nog gesloten te zijn, maar er brandde licht en er stonden fietsen voor de deur.Daarom aangebeld en een dame opende de deur. Officieel gaan we pas over een half uur open, maar kom maar achter naar het terras, dan krijgen jullie al vast koffie. Heerlijk toch?
We passeren weer de Belgische grens richting Kessenich. Natuurgebied het vijverbroek lopen we ook door heen. Het zou moerassig moeten zijn , maar de beken en vennen zijn kurkdroog. Wel prachtige bloemen overal. Twee ooievaars kijken in de verte naar ons en denken vast: wat loopt daar nu weer?
Na een gevecht met een heel moeilijk hekje, moesten we even bijkomen op een bankje terwijl we genoten van onze lunch tijdens een prachtig vogelconcert.
Tegen half een arriveren we in het witte stadje Thorn, het eindpunt van ons grenslandpad. We nemen hier de bus naar Venlo. Kunnen we eindelijk de “greekbeer” bekijken.
We hebben weer fantastische wandeldagen gehad met weinig tegenslag! Zoals we al vaker hebben gezegd, wat zijn we rijk dat we dit samen nog kunnen!
Vandaag was de “uitloopdag”. We hebben maar ongeveer 10 kilometer gelopen, ongeveer 15.000 stappen.
Bedankt voor jullie belangstelling en reacties. Daar hebben wij ook van genoten!
hopelijk volgend jaar weer.
groetjes van Wim en Tilly

Van harte proficiat: einddoel bereikt!
Wat een avonturen hebben jullie weer beleefd in die paar weken!
Maar naast al deze belevenissen toch geweldig fijn dat jullie dit weer samen zo hebben kunnen doen en dat er geen echt nare of vervelende dingen onderweg zijn gebeurd.
Jullie kunnen en mogen dankbaar zijn, maar ik weet dat jullie dit ook zo voelen!💐💐
Goeie reis terug naar Venlo, de laatste loodjes!
Hartstikke bedankt Tilly voor de uitgebreide en leuke reisverslagen; ik hou me weer aanbevolen voor jullie volgende uitdaging!
Hartelijke groet uit Velp, Tom.
Groetjes Annie
We hebben genoten als meereiziger op jullie trip , zorg nu maar dat je alik thuiskomt en begin maar gelijk de volgende tocht te plannen .
bedankt dat we mee mochten reizen zonder moe te worden en we verheugen ona weer op de volgende
heel veel sterkte en de groeten T&H
En nu weer genieten van jullie thuis
proficiat met hoofdletters ! Geweldig wat jullie hebben gepresteerd. Het was een mooie meekijken tocht
Tot snel groetjes Gerty
Iedere keer met genoegen jullie verslagen gelezen. Jammer dat het nu stopt😂.
Het lijkt me ook wel weer lekker om in jullie eigen bed te slapen.
Tot ziens binnen!
Groetjes Annemie en Joep
Bedankt dat ik mee heb mogen lezen was echt genieten.
Groetjes
Het was weer geweldig. Tot de volgende wandeling😊
Danke veur ‘t deile en weej zeen ôs!
Ik vond het fijn dat ik jullie reis mocht volgen. Jullie zijn allebei nog hartstikke fit en kunnen die flinke afstanden nog lopen. Bedankt dat ik mocht meegenieten.
groetjes, Mieke
Ik/ wij zullen wel jullie dagelijkse verhalen gaan missen. Lieve groet van ons, Simon & Ine
Van harte bedankt voor de super leuke verhalen. Wat hebben we van genoten!
Welkom thuis en heel veel liefs van ons
Mooie verhalen en petje af voor de inspanning (vooral met de wielie op die mulle zandpaden).
Ik dink det ut ouk weer fijn is um thoes te zien ,maar wat geweldig um det samen te doon,
Ik zeen og binnkort in d’n Oôrpel, groetjes Ans 🙋♀️
-x-
We hebben weer genoten van jullie belevenissen tijdens deze wandeltocht Grenslandpad. Knap hoe jullie er ieder jaar weer in slagen ons op een natuurlijke humorvolle wijze mee te nemen op deze wandeltochten. We hebben ook dit verhaal weer met plezier gelezen.
Groetjes Anja en Jeu.
welkôm thoës
petje af dat jullie dat samen hebben volbracht. En nu uitrusten en wasje draaien.
Groetjes Jan en Henny